Tsilivi en Planos

De badplaats Tsilivi wordt vaak in één adem genoemd met het ernaast gelegen Planos. Dat is niet zo merkwaardig als je weet dat beide dorpen inmiddels met elkaar vergroeid zijn. Er zijn zelfs sites die de twee dorpen samen als één plaats beschouwen die twee verschillende namen. Hoewel je eigenlijk amper in de gaten hebt waar Tsilivi ophoudt en Planos begint, mag je ze nog steeds als twee verschillende dorpen beschouwen.
Tsilivi en Planos vormen samen het toeristische hart aan de oostkust van Zakynthos. Een lang kindvriendelijk strand loopt hier langs vrijwel heel de kust. Een groot deel van het strand is voorzien van ligbedden. Een deel daarvan behoort bij de hotels die direct aan het strand liggen, zoals het aangename Tui Sensimar. Andere strandbedjes en parasols kunnen tegen betaling gebruikt worden.

Omdat Tsilivi en Planos niet aan de Baai van Laganas liggen, behoort het water hier niet tot het beschermde gebied vanwege de zeeschildpadden. Daardoor zijn er hier allerlei soorten watersport mogelijk. Op verschillende plekken langs het strand zitten aanbieders van allerlei soorten watersport. De prijzen liggen veelal bij elkaar, waardoor je met een gerust hart de dichtstbij gelegen aanbieder kunt kiezen.De populariteit van Tsilivi en Planos zit hem waarschijnlijk in hoe de plaatsen opgezet zijn: het strand aan de heerlijke oostkust, dan aan het strand en in de zijstraten de meeste accommodaties en daarachter de hoofdweg met restaurants, bars, winkels, autoverhuurbedrijven en de excursiekantoortjes. Het voelt allemaal net wat relaxter aan dan Laganas waar de muziek uit de bars knalt en neonlicht je in de avonduren verblindt.

Een aangenaam plekje dat niet iedereen kent is het strandje dat meteen ten noorden van de Venetiaanse wachttoren ligt. Dit fijns zandstrand ligt net wat meer beschut en het water lijkt hier nog helderder. Je kunt er onder andere komen door bij het haventje van Planos de bocht om te lopen. Er staan ligbedden en parasols klaar die je voor een dag kunt huren. Versnaperingen zijn aan de beachbar te koop.