Spianta Beach

De naam Spianta Beach zal veel toeristen weinig zeggen als ze op Zakynthos zijn. Toch is het een goed bezochte plek op het eiland. Spianta Beach is een langgerekt zandstrand dat eigenlijk weer onderverdeeld is in andere stranden. Die dragen de commerciële namen die verbonden zijn met de eraan gelegen horecazaken. Erg bekend is Banana Beach waar de grote beach bar Banana Baya vrij dominant aanwezig is. Dit is een heerlijke plek voor wie aan een aangenaam strand wil liggen met alle bijbehorende voorzieningen zoals eten, koele drankjes, douches en ligbedden. Net achter het strand zelf hebben ze heerlijke zitplekjes gecreëerd.

Als je lekker een dagje naar het strand wilt is ieder deel van Spianta Beach een aanrader. De zee is hier vrij rustig. Het water laat meestal wat kabbelende golfjes zien en horen. Op je strandbed is het hier prima vertoeven. Op het moment dat je het te warm krijgt loop je gewoon even de zee in. Het water heeft hier in de zomer een heerlijke temperatuur die tussen de 26 en 28 graden ligt in de branding.

Wat in het geval van Banana Beach vermeld mag worden is dat de naam het ergste doet vrezen, maar het juist tot de betere plekken op Zakynthos gerekend mag worden. Het eten van het restaurant is beter dan je gemiddeld op Zakynthos voorgeschoteld krijgt en de toiletten zijn schoon. Hun ‘signature dish’ is de club sandwich, maar er zijn voldoende andere lekkere dingen waar je uit kunt kiezen. Wat we wel durven te bekennen is dat dit één van onze favoriete plekjes op het eiland is.