Keri

Keri is een sfeervol bergdorp dat in het zuidwesten van het eiland Zakynthos ligt. Je moet Keri niet verwarren met het aan de kust gelegen Keri Beach of Limni Keri. Dit zijn twee totaal verschillende plaatsen. Keri is één van de dorpen op Zakynthos dat je nog authentiek mag noemen. Een redelijk deel van de huizen stamt nog uit de periode voor de grote aardbeving van 1953 en is dusdanig hersteld dat het stratenplan ongewijzigd is gebleven. Hierdoor heb je in Keri het gevoel dat je in een traditioneel dorpje beland bent.

Eerlijkheidshalve moeten we wel melden dat de uitstraling van het geplaveide dorpsplein wel aangepast is aan de smaak van toeristen. Het lijkt wel alsof de westerse lifestylemagazines veel invloed hebben gehad op de locale taverna die hier het gezicht bepaald. Wij vinden dat het Keri helemaal ten goede gekomen is, maar vinden anderzijds dat dit wel minder authentiek is. Het zal de bezoeker allemaal worst wezen. Die heeft een prachtig plekje om te genieten van alles wat Griekenland te bieden heeft. Langs de hoofdweg van Keri staan een aantal taverna’s die een terras hebben met uitzicht over het noordelijke gebied. Je kijkt bijvoorbeeld uit op de achttiende eeuwse kerk en de vele olijfbomen die rondom Keri staan.Een geliefde bezienswaardigheid van Keri is het Keri Lighthouse restaurant. Het is niet het restaurant zelf dat een geliefde attractie vormt, maar het uitzicht dat je hebt vanaf het terras dat bij de vuurtoren ligt. Overdag geniet je hier van een prachtig zicht op de puntige rotsen van Myzithres. Het contrast net de felblauwe zee maakt er een lust voor het oog van. In de avonduren kun je vanaf het terras genieten van de zonsondergang.

Mooiste dorpjes op Zakynthos

Keri is door de populaire website www.mooistedorpjes.nl uitgeroepen tot één van de mooiste dorpjes op het eiland Zakynthos. De site schrijft onder andere “Gelegen in een heuvelachtig landschap vol olijfbomen ligt Keri; een Grieks dorp zoals toeristen het graag zien: een gezellig maar klein dorpsplein, oude huizen en mooie panorama’s.”

Bekijk Keri op mooistedorpjes.nl