Keri Beach

Het vakantieoord Keri Beach ligt aan de Laganasbaai en daarmee aan het National Marine Park van Zakynthos. De haven van Keri Beach is de dichtstbij gelegen haven om naar zeeschildpaddeneiland Marathonisi te varen. Vandaar dat je hier voldoende mogelijkheden vindt om een boottocht te maken waarbij je naar Marathonisi kunt gaan of lekker kunt gaan zwemmen in de helderblauwe zee voor de Kerigrotten.Het plaatsje zelf is een relaxte kleinschalige badplaats. Authentiek zullen we het niet durven noemen, maar het massale en schreeuwerige van Laganas zie je hier gelukkig niet. Het is zo’n plaatsje waar voldoende te doen is, maar waar nog wel een relatieve rust heerst. Er zijn wat winkeltjes en natuurlijk een aantal excursie-aanbieders. Wat wil je dan ook, op zo’n geschikte locatie daarvoor?

Keri Beach telt twee stranden: een smal zandstrand direct voor de taverna’s en een groter strand net ten noorden daarvan. Hier lig je tussen de pijnbomen op een strand dat bestaat uit een mengsel van kiezels en zand.

Keri Beach is overigens een ander dorp dan het landinwaarts gelegen Keri. Ze liggen we vrij dicht bij elkaar. Keri ligt zo’n zes kilometer landinwaarts. Door de bochtige wegen doe je daar met een auto of scooter ongeveer 12 tot 15 minuten over.