Bochali

Het dorpje Bochali is er eentje die je gemakkelijk links laat liggen. Dat komt omdat het dorp direct boven Zakynthos Stad ligt en er vaak geen directe aanleiding is om naar Bochali te rijden. Jammer, want Bochali is wel een plaats die de moeite waard is om te bezoeken. Het heeft immers twee bezienswaardigheden te bieden op een eiland waar het aantal niet strand-gerelateerde hoogtepunten vrij beperkt is. De belangrijkste reden om Bochali te bezoeken is het uitzicht dat je van hieruit hebt. Je mag met recht spreken van een waanzinnig panoramisch zicht op Zakynthos Stad, de haven van Zakynthos Stad en het erachter gelegen schiereiland Vassilikos met de daarop gelegen 492 meter hoge berg Skopos.De tweede bezienswaardigheid van Bochali is het Venetiaanse fort dat net boven het dorp uittorent. Dit fort is aan het einde van de middeleeuwen gebouwd door de Venetianen, die hier toen aan de macht waren op Zakynthos. Dat deden ze op de fundamenten van de oude akropolis die hier gestaan heeft. Het fort had als doel om Zakynthos te verdedigen en werd daardoor meerdere maken aangevallen. Begin zestiende eeuw werd het fort grotendeels verwoest door de Ottomanen; de hedendaagse Turken. Daarna werd het Venetiaanse fort weder opgebouwd. Uiteindelijk hebben aardbevingen ervoor gezorgd dat het hedendaagse fort vooral een ruïne is. Zes dagen per week kun je de binnenkant bezoeken.

Wat kenmerkend is voor Bochali is dat er amper woningen staan die leegstaan of zwaar achterstallig onderhoud nodig hebben. Het onroerend goed is hier vrij gewild, vanwege de gunstige ligging nabij Zakynthos Stad, terwijl je wel lekker in een rustig dorp woont.

Bochali

Als je van het uitzicht vanaf Bochali wilt genieten dan kun je dat het beste later in de middag of gedurende de avond doen. In de loop van de middag draait de zon weg, zodat je geen tegenlicht meer hebt. De stad en de daarachter gelegen bergen worden dan goed belicht. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het terras die bij en langs de kerk loopt. Je hebt dan grotendeels vrij zicht. Parkeren doe je op het parkeerterrein dat direct naast de kerk ligt.

uitzicht