Alykanas

Het dorp Alykanas (Alikanas) behoort tot de gemeente Alykes. Alykanas Beach is een redelijk populair zandstrand met fijn zand en helderblauw water. Op sommige plekken op het strand groeit wat gras of andere beplanting. Niet op een manier dat het stoort. Op verschillende plekken aan Alykanas Beach kun je strandstoelen met parasols huren. Er zijn daartussen meer dan voldoende stukken waar je met je badlaken en eventueel zelf meegenomen parasol op het strand kunt gaan liggen.Langs het strand is voldoende horeca aanwezig, zodat je niet hoeft te verhongeren of om hoeft te komen van de dorst. De terrassen die direct aan de weg langs het strand liggen zijn enkele meters verhoogd, zodat je altijd een goed uitzicht hebt op het strand en de zee.

Opvallend is hoe langzaam de zee dieper wordt. Je kunt tientallen meters het water inlopen totdat het water tot je middel komt. Heerlijk voor wie wel de verkoeling van de zee wil hebben, maar niet de behoefte heeft direct te moeten gaan zwemmen.

Alykanas

Op de zuidelijke punt van het strand staat een herdenkingsmonument. Het is ter herinnering aan de op 1 augustus 2011 overleden Craig Weston. Deze man heeft zich jarenlang ingezet op Zakynthos voor het recyclen van plastic flessen. Voor zover wij terug kunnen vinden heeft Craig tien jaar op Zakynthos gewoond.

Alykanas monument