Agios Nikolaos Beach

Het kerkje van Agios Nikolaos is kenmerkend voor het strand dat in het zuidoosten van Zakynthos ligt: Agios Nikolaos Beach. Het witte Grieks orthodoxe gebouw staat op de rotsen. Je kunt het alleen maar van buiten aanschouwen, want de deuren zijn meestal gesloten. Deze plek wordt in het Engels ook wel aangeduid als St. Nicholas.

Het strand is vrij groot en bestaat uit aangenaam lichtgeel zand. Er staan volop ligbedden met parasols. Hiervoor moet je betalen. Dat gaat altijd per twee bedjes met één parasol ertussen. Heb je maar één strandjes nodig, dan betaal je dezelfde prijs. De twee beachclubs die hier operationeel zijn zorgen voor een natje en een droogje als je dat wilt. De prijzen voor drank zijn hier redelijk, waardoor wij er niet voor zouden kiezen om zelf drank mee te nemen naar dit strand.

Agios Nikolaos Beach

Parkeerplaats is er meestal genoeg op de parking die direct bij het strand ligt. Mocht die toch vol zijn dan is er ook nog de mogelijkheid om langs de weg naar het strand te parkeren.

Agios Nikolaos Beach is het vertrekpunt voor diverse waterexcursies zoals duiken en snorkelen. Ook zijn er allerlei activiteiten op het water te doen zoals met de waterscooter lekker over het water scheuren. Dit alles maakt het een drukker en levendig strand. Ideaal voor wie daar van houdt. Wie voor optimale rust gaat die kiest beter een ander strand uit.

Agios Nikolaos Beach