Plaatsen en stranden op Zakynthos

Ben je op zoek naar informatie over de verschillende plaatsen en stranden op Zakynthos? Hier vind je alles wat je weten wilt over de dorpen, steden en uiteenlopende plekjes op het Griekse eiland Zakynthos. Hopelijk helpt deze info in het kiezen van de juiste vakantiebestemming op Zakynthos. Want de ene persoon wil graag wat meer rust hebben, terwijl de andere juist de levendigheid van een wat drukkere badplaats op wil zoeken. Zakynthos biedt van alle soorten plaatsen wel wat. De drukste badplaatsen zijn Laganos en Argassi. Daar vind je dan ook de meeste accommodaties.

Een deel van de informatie over plaatsen en stranden op Zakynthos vind je op deze pagina en een aantal steden, dorpen en stranden hebben we eigen pagina’s gegeven. Via de navigatie hieronder kun je direct naar de juiste informatie gaan:

Agia Marina
Agios Nikolaos Beach
Agios Leon
Agios Sostis
Alykanas
Alykes
Anafonitria
Argassi
Bochali
Dafni Beach
Elies
Exo Chora
Gerakas Beach
Gyri
Kalamaki
Kampi
Keri
Keri Beach
Kiliomenos
Laganas
Loucha
Mavrati Beach
Plaka Beach
Planos
Porto Roma Beach
Pórto Vrómi
Spianta Beach
Tsilivi
Volimes
Zakynthos Stad

Agios Leon

Dat de scheidslijn tussen authentiek en toeristisch erg dun is, bewijst het dorpje Agios Leon. Dit in het bergachtige westen van Zakynthos gelegen dorp doet net wat teveel zijn best om toeristen kennis te laten maken met hun lokale producten. Twee olijfoliemakers, een paar souvenirwinkels en horeca die zich vooral op toeristen richt zorgen ervoor dat de ene bezoeker het hier prima naar zijn of haar zin heeft, terwijl de ander liever doorrijdt naar een ander dorp.

Agios Leon

Mavrati Beach

Het fijne zandstrand Mavrati Beach wordt druk bezocht. Hoewel dit strand vrij afgelegen ligt zijn de ligbedden gedurende het seizoen goed bezet. Dat komt vooral door de aanwezigheid van het luxe Zante Royal Resort. Dit vijfsterrenhotel behoort tot de grotere hotels op het eiland Zakynthos en de gasten van dit hotel gaan automatisch naar Mavrati Beach als ze van zon, zee en strand willen genieten. Zij lopen via de trap zo vanuit het resort het strand op.

Bij het Blue Flag strand is een grote beachbar waar je kunt eten en drinken. Natuurlijk kun je je consumpties ook relaxed op je ligstoel nuttigen. Als je niet in het hotel verblijft, maar met een huurauto of scooter naar Mavrati Beach gaat dan moet je ter hoogte van het hotel links afslaan naar de gratis parking. Als je de weg zelf volgt dan loopt die dood en je kunt daar niet parkeren.

Mavrati Beach

Plaka Beach

Plaka Beach is een vrij klein strandje dat gelegen in de nabijheid van het bekendere en grotere Agios Nikolaos Beach. Plaka Beach trekt vooral mensen aan die in alle rust willen genieten van het zeewater. Hier staat iets meer stroming en golfslag, maar niet dusdanig dat het geen geschikte plek zou zijn voor families met kinderen. Wie met echt jonge kinderen gaat die moet het kroost hier misschien wel wat meer in het vizier houden dan op sommige andere stranden.

Eigenlijk bestaat Plaka Beach uit een aaneenschakeling van een paar kleine strandjes. Een paar hotels en horecagelegenheden zijn direct aan het strand gelegen. Er zijn daardoor voldoende mogelijkheden om iets te eten en te drinken.

Plaka BeachPorto Roma Beach

In het zuidoosten van Zakynthos liggen verschillende kleinere stranden waar je in redelijke rust kunt genieten van het strandleven. Porto Roma Beach is één van die vele kleine strandjes. Het is een smal zandstrand waaraan een beachbar en restaurant liggen. Beide horecagelegenheden hebben op het strand hun ligbedjes met parasols in rijen opgesteld. Hier kun je genieten van rustig kabbelend water dat in de zomerperiode heerlijk van temperatuur is. Het strand kent verschillende bodems: zand, kleine kiezels en wat grotere kiezels. Het hangt ervan af waar je zit of ligt waar je mee te maken krijgt.

De doodlopende weg naar Porto Roma Beach brengt je langs olijfbomen en enkele accommodaties. Vlak voor je bij het strand aankomt passeer je nog een winkel waar je drinken, snacks en andere zaken kunt kopen.

Porto Roma Beach